State of the Art

TOM BOGAERT

State of the Art

Dit event heeft de maximale capaciteit bereikt. Voor een plaats op de wachtlijst kan u mailen naar tombogaert.studio904@gmail.com

In het kader van Inspired by Triƫnnale Brugge 2021 lanceert Tom Bogaert een oproep aan andere ex-vlaggenzwaaiers om hun archief, herinneringen en inzichten te delen. Een eerste informele bijeenkomst vindt plaats op het podium van de feestzaal annex repetitieruimte van het Brugse Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut.

We kijken uit naar uw aanwezigheid op woensdag 15 september 2021 van 19u tot 21u in de Mariastraat 7 in het centrum van Brugge.

Vanuit zijn voormalige achtergrond als jurist voor de VN en Amnesty International neemt Tom Bogaert met zijn poƫtisch-politiek werk een outsider-positie in binnen het hedendaagse internationale kunstveld. Momenteel werkt de kunstenaar aan een onderzoeksproject gebaseerd op zijn verleden als vlaggenzwaaier bij het Brugse Aglaja.

Tom Bogaert wil het microhistorische en autobiografische overstijgen en dit project gebruiken als een lens om de chaotische kruispunten van geschiedenis, identiteit, positionaliteit, gender, politiek, propaganda, en kunst te bekijken. Niets ligt vast maar de kunstenaar ziet dit artistieke experiment uiteindelijk vorm krijgen als een grootschalige werf, een wegenwerk-achtige extravagantie.